Aktuella stipendier hösten 2020


Pandemin – vad händer sen?
Distanskurs 12–13 och 20–21 januari 2021
För journalister – och allmänhet – har det varit svårt att få rimliga, väl underbyggda bilder av vad som hänt, händer och kommer att hända.
En ny stipendiekurs på distans med forskare, experter och analytiker belyser:
Pandemins statistik. Balanspunkterna hälsa/sjukdom/sjukvård – ekonomi – samhällsliv – internationella relationer. Vad gör vi inför nästa pandemi? Etc. Kursen är uppdelad på fyra något kortare kursdagar än normalt.
Deadline för stipendieansökan är 23 oktober. Läs mer


Digital research och faktagranskning
Södertörns högskola, 7,5 hp, vt 2021
Landets redaktioner har stort behov av journalister som kan arbeta systematiskt med källkontroll på nätet. Skaffa dig spetskunskaper genom att gå kursen Digital research och faktagranskning vid Södertörns högskola med start i januari 2021. Fem stipendier på vardera 20 000 kr finns att söka för yrkesverksamma journalister.
Deadline för stipendieansökan är 15 oktober, samma som till högskolan. Läs mer.Digitalt berättande
Södertörns högskola, 7,5 hp, vt 2021
Sugen på att hitta nya spännande berättarformer för nätet? Då kan kursen Digitalt berättande vid Södertörns högskola vara något för dig.
Den börjar i januari och är inriktad på journalistiskt berättande i med fokus på visualisering, interaktivitet och digitala berättarstrukturer. Journalistfonden erbjuder fem stipendier på vardera
20 000 kr för aktiva journalister som blir antagna av högskolan.
Deadline för stipendieansökan är 15 oktober, samma som till högskolan. Läs mer.


Tipsa någon om den här sidan: